ul. Sportowa 1

0000721961

39114020040000350277534652

Pomocni w poniedziałki”

Od września do grudnia odbyło się 5 spotkań z grupami wolontariuszy zaproszonymi do włączenia się do akcji Pomocni w poniedziałki. Wzięli w niej udział pracownicy UG w Ożarowicach oraz Starostwa Powiatowego w Tarnowskich Górach, KGW i OSP w Ożarowicach, Klub Sportowy „Lob” i 1. HDW Załoga Ożarowice. Podczas trwania akcji zostaliśmy zaproszeni przez OSP w Niezdarze.

Wolontariuszami zaangażowanymi w pomoc osobom z niepełnosprawnością podczas akcji Pomocni w poniedziałki zostały 23 osoby. Szczególnie dziękujemy Izabeli Górskiej oraz Agnieszce Langer, dzięki którym wykonaliśmy podczas akcji ozdoby świąteczne z masy solnej i białej porcelany.

Podsumowaniem akcji było Spotkanie Mikołajkowe 10 grudnia 2018, podczas którego podziękowaliśmy za udział w tej akcji społecznej. Pomogły nam zorganizować to spotkanie następujące osoby:

Grzegorz Czapla, wójta gminy Ożarowice, Róża Szydło, dyrektor BiOK w Tąpkowicach, Zbigniew Kozieł, prezes OSP w Ożarowicach, Mirosława Trefon, prezes KGW w Ożarowicach, Renata Kocot, Wojciech Kałuża, Elżbieta Widera, Jadwiga Kabus, radni gminy Ożarowice, Tomasza Witkowski, Wioletta Łukasik-Gajdziak, Jarosława Wyszyński, Bożena Szala, Honorata Cichoń, ks. proboszcza Antoniego Cichor, Wiesław Serewiś, Ewa Kolricz, Barbara Odoj, Katarzyna Czierpka oraz Agnieszka Kaczmarczyk-Głąb, Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Jacek Bara oraz Selgros Cash&Carry Bytomiu.

Uświetnili ten dzień występem muzycznym: uczniowie Ogólnokształcącej Szkoły Muzycznej I i II stopnia im. Fryderyka Chopina w Bytomiu pod opieką Wiesławy Sczendziny, Dziecięcy Zespół Śpiewaczy "Ożarowice" pod kierunkiem Szymona Piguły oraz Zespół Śpiewaczy "Ożarowianki'.

Artykuł o nas